Lang leve de Groene Revolutie!

Groen goed voor jouw. Buitenruimte vergroenen.

Wat brengt de toekomst en waar gaan wij met zijn allen naar toe?

De gevolgen van de klimaatverandering zijn duidelijk merkbaar. O.a. Hogere temperaturen in met name de stad (deze warmt op) en kortere heftige regenbuien wat voor problemen leidt inzake het afvoeren van regenwater.

Ook de afname van de biodiversiteit is iets om je zorgen over te maken.

De vraag naar duurzaamheid neemt toe en ook de maatschappelijke betrokkenheid van mensen (burgers) moet worden vergroot.

De toekomst brengt nieuwe perspectieven met zich mee. Gaat de luchtkwaliteit in met name de steden verbeteren door de opkomst van de elektrische auto?

Bij Klaas Bart Hoveniers zijn wij er ons steeds meer van bewust dat groen niet alleen een decoratieve functie heeft.

Groen is belangrijk in relatie tot onze gezondheid en de kwaliteit van ons leefmilieu.

Met het inrichten van de beperkte ruimte in Nederland is er behoefte aan nieuwe visies, mogelijkheden en technieken.

Gaat er een groene revolutie komen? Gaan wij van grijs naar groen van beton naar bomen?

Een juiste combinatie van groen met alles wat de tuin kan bieden zorgt voor leven in de tuin.

Door b.v. de juiste keuze voor bloemen en planten komen er vlinders en bijen in de tuin.

Het zuivere regenwater van het dak hoeft niet rechtstreeks naar het riool maar kan dienen als speels waterelement in de tuin. Of vang het op zodat er in een droge periode water mee kan worden gegeven.

Groen zorgt voor verkoeling op een warme zomerdag. Een groene omgeving vergroot jouw welzijn.

Een levende tuin nodigt kinderen uit om buiten te komen spelen en om zo de natuur te ervaren.

De hovenier die klaar is voor de toekomst maakt een mooie tuin die bovendien ook nog nuttig is voor hemzelf en zijn leefomgeving!

geel plantje door asfalt

Onze groene vingers

Klaas Bart

Klaas Bart is de man van de ideeën, de ontwerpen en het groen. In het bedrijf heeft hij meestal het eerste contact met de klant. Hij voert de gesprekken en organiseert het werk en zorgt ervoor dat materialen op tijd op de klus zijn.

Het groen is hem met de paplepel in gegeven door een vader die een tuincentrum runde en jarenlang voorzitter van de Groei en Bloei was.

Na de middelbare tuinbouwschool heeft Klaas een vervolg opleiding gedaan in Drenthe. Vervolgens heeft hij een aantal jaren bij ander bedrijven gewerkt voordat hij thuis ging werken in het bedrijf van zijn vader. Hij werkt nu ongeveer 20 jaar met veel genoegen in het groen. In deze periode heeft hij veel geleerd. De opgedane ervaringen hebben veel kennis gebracht waar hij elke dag van profiteert.

Bas Wit

Bas Wit is de man met twee rechterhanden en een goed gevoel voor verhoudingen.

Bas is degene die de tuinen aanlegt. Hij is van alle markten thuis als het gaat om de verwerking van materialen. De verwerking van tegels en klinkers is hem op het lijf geschreven, hij is een prima stratenmaker.

Maar ook met hout kan hij overweg. Vlonders en beschoeiingen worden door hem gemaakt en ook een pergola is geen probleem.

Verlichting in de tuin of een besproeiingssysteem? Deze technische zaken bespreekt u met Bas en hij voert ze perfect uit.

Marco Zuidhoek

Marco is de man van het onderhoud. Om een aangelegde tuin uit te laten groeien tot een groen paradijs is af en toe goed onderhoud noodzakelijk. Onkruid wieden, hagen snoeien, gras maaien, bemesten, bloeiheesters snoeien en watergeven. Marco voert het keurig uit. Vragen over een plant en de verzorging ervan: Vraag het Marco en u krijgt een goed advies.

Wouter Duif

Wouter is zowel werkzaam in de aanleg als in het onderhoud. Hij probeert altijd met de klant mee te denken zodat deze maximaal van zijn tuin kan genieten.

Zijn leuke ideeën bespreekt hij graag met de klant om ze vervolgens zelfstandig uit te voeren.

Joost Blauw

Joost heeft een aantal jaren op de golfbaan gewerkt en weet alles van gras en gazon onderhoud.

Maar Joost wil meer en kan meer vandaar dat hij terug naar school is gegaan.

Samen met Bas voert hij veel aanlegklussen uit. Het is mooi om te zien dat Joost hierbij goed het overzicht houdt en de werkzaamheden efficiënt uitvoert.

De werkzaamheden van Joost zijn veel diverser geworden waardoor Joost zijn werk veel uitdagender is geworden.

Maartje de Vries

Maartje is werkzaam op het kantoor, vandaaruit houdt zij alles in de gaten.

Facturen worden betaald, verzonden en ingeboekt. Afspraken worden gemaakt en nagekomen.

Zij voert gesprekken met het personeel, bekommert zich om hun ontwikkeling en probeert deze te stimuleren.

Denkt mee met Klaas over de te volgen koers en is zo actief betrokken bij de bedrijfsvoering.

Werkwijze/Garantie

Ons bedrijf is aangesloten bij de VHG, de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en hanteert de ”Algemene Consumentenvoorwaarden voor leden VHG branchevereniging voor ondernemers in het groen. Deze consumenten voorwaarden zijn opgestelt door de VHG in samenwerking met de consumentenbond.

Mochten er geschillen ontstaan dan kan een beroep worden gedaan op de Geschillencommissie Groen. Deze commissie geeft een bindend advies. Uiteraard proberen wij te voorkomen dat zoiets nodig is. Vandaar dat wij bij de oplevering van de tuin deze met de klant doorlopen en beoordelen. Eventuele gebreken kunnen dan worden geconstateerd en worden in een proces-verbaal schriftelijk vastgelegd, wat door beide partijen wordt ondertekend.

Klaas Bart Hoveniers verplicht zich daarbij evt. geconstateerde onvolkomenheden te herstellen. Deze methode geeft de opdrachtgever een stuk extra zekerheid. Hoewel wij bij de keuze van het plantmateriaal zorgvuldig te werk gaan en uitsluitend 1e kwaliteit leveren kan het zijn dat een plant, struik of boom niet aanslaat. Niet aangeslagen planten worden door ons gratis vervangen. Wij geven afhankelijk van de planttijd 3 tot 6 maanden garantie op het plantmateriaal.

Aangesloten bij VHG, Bedrijvengroep Niedorp, ErkendLeerbedrijf, Winnaar Ondernemersverkiezing 2015/2016