Naar het Naardermeer

vogelblog

Op 24 Augustus is Klaas Bart samen met een achttal leden van de vogelwerkgroep Tringa uit Schagen naar het Naardermeer geweest.

Het Naardermeer bestaat uit grote plassen, zoals het Groote Meer en de Wijde Blik. Eromheen liggen moerasbossen en drassige weilanden met ondiepe plassen. Talloze vogels vinden hier voedsel en een rustige plek om te broeden. Maar ook amfibieën en zoogdieren profiteren van de rust en gunstige omstandigheden in dit natuurgebied

We begonnen op zondag 24 augustus de dag met prachtig weer, zonnig en windstil. De eerste stop was bij Nauertogt bij Koedijk, een mooi gebied, met onder andere Lepelaars, Zwarte Ibissen en Watersnippen. Daarna naar het Naardermeer, onderweg een bui, koffie en gebak bij het restaurant in het Naardermeer. Wandelen bij het Naardermeer en de Ankeveense plassen. 65 vogelsoorten gezien waaronder IJsvogel, Ooievaarjagende, Boomvalken en Visarend. Daarnaast hebben we naast vogels ook aandacht besteed aan insecten, rupsen en vlinders.
Wij hebben een Veenmol gezien en een rups van het Groot Avondrood. Ook liet een gewone pantserjuffer zich mooi fotograferen.

Koos Bakker heeft een foto impressie gemaakt van deze geslaagde dag.
gewone pantserjuffer gewone pantserjuffer
nauertogt nauertogt
klaas in actie klaas in actie
groot avondrood groot avondrood