Excursie Lauwersmeer

Vogelblog

Afgelopen zaterdag is Klaas met de vogelwerkgroep Tringa uit Schagen op excursie geweest naar de Lauwersmeer.
Een Bruine kiekendief vloog boven het kruidenrijke grasland van de Bantpolder. Op een paaltje zat een buizerd.  Boerenzwaluwen, Putters, Rietgors en Gele kwikstaart vlogen er rond. We genoten bij onze eerste stop vlakbij het Lauwersmeer.  Het was een mooie dag afgelopen zaterdag,  zonnig met af en toe wolkenvelden.

Na deze stop gingen we via een stop bij de sluis naar het haventerrein van Lauwersoog. Een mooi biotoop voor de Zwarte roodstaart, die we daar ook vonden. Verder Kneutjes, mooi op kleur tussen bloeiende lamsoor, op de dijk langs de haven. In de haven zwom een zeehond die net een vis gevangen had.  Op  draden Visdiefjes en Kokmeeuwen.

Daarna naar Achter de Zwarten. Een stukje lopen naar een scherm, mooi uitzicht over het gebied. Grote en Kleine zilverreigers, Lepelaars, veel Knobbelzwanen. Op de terugweg naar de auto hoorden we van andere bezoekers dat een Oehoe tussen de kazerne en Zoutkamp op een paal zou zitten.
Daar zijn we gelijk gaan kijken en jawel een Oehoe.  Volgens informatie in de kranten gaat het om een losgelaten tamme vogel, een jong mannetje. Het is wel bijzonder om een Oehoe zo dichtbij te zien.

In Zoutkamp hebben we een drink en eet pauze gehouden.
Daarna naar het Jaap Deensgat. Hier zagen we vijf reuzensterns, mooi vlakbij de hut en 17 Casarca’s.
Verder onder andere; Lepelaars, Ganzen. Knobbelzwanen, Kemphanen, Oeverzwaluwen, Goudplevieren.
oehoe oehoe
zwarte roodstaart zwarte roodstaart
reuzenstern reuzenstern